Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2022. november 19. 14:06 Adat

A fogadóirodák oddsai alapján ez az ország az idei vb kedvence, de egy európai nemzet még okozhat meglepetést

Két dél-amerikai válogatott a legesélyesebb a végső győzelemre a vasárnap kezdődő labdarúgó-világbajnokságon, de így is 60 százalék feletti a valószínűsége, hogy európai győztest avatnak. Meglepetést Dánia, Uruguay vagy Horvátország válogatottja okozhat, de utóbbinak a négy évvel ezelőtti (döntős) szereplés megismétlése ezúttal is szenzációszámba menne.

Brazília hatodszor

A fogadóirodák oddsai alapján a vb abszolút favoritjai a brazilok: több mint 17 százalék az esélye, hogy a válogatottjuk megszerzi a hatodik világbajnoki címét is. Az esélyességi rangsorban Brazíliát Argentína, majd a négy évvel ezelőtti győztes Franciaország követi, míg egy spanyol, német vagy angol győzelem valószínűsége már a 10 százalékot sem éri el*A számításhoz 26 fogadóiroda oddsait vettük figyelembe, ezekből számoltunk valószínűségeket..

Ennek ellenére elég nagy a sansz, hogy végül európai győztes lesz. Ebben szerepet játszik, hogy Európából jutott ki a legtöbb válogatott az eseményre (szám szerint 13), de ennél sokkal fontosabb, hogy Brazílián és Argentínán kívül csak európai csapatoknak van érdemi esélye megnyerni a világbajnokságot. Az oddsok alapján a legjobb kilátásokkal rendelkező nem európai, vagy dél-amerikai válogatott Szenegálé, ám az afrikai ország győzelmének valószínűsége sem éri el az egy százalékot. A két nagy esélyesen és az európai csapatokon kívül ennél nagyobb sansza csak Uruguaynak van a végső győzelemre, ám nekik is csak 1,8 százalék.

Dánia, Horvátország, Costa Rica

A kétszeres világbajnok dél-amerikai együttes azonban ezzel is az egyik potenciális meglepetéscsapatnak számít. A kisebb csapatok közül Uruguay mellett a horvátoktól és a dánoktól várnak jó szereplést a bukmékerek (illetve a fogadók): a selejtezőkön rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtó Dánia döntőbejutásának esélyét például több mint 7 százalékra teszik. Horvátország – amely négy évvel ezelőtt már teljesítette ezt a bravúrt – ennél azért kisebb eséllyel pályázik a fináléra: náluk már csak 4,4 százalék ugyanez a mutató.

A legesélytelenebb válogatott Costa Ricáé. A közép-amerikai csapat a németekkel és a spanyolokkal került egy csoportba, így már az innen való továbbjutásnak is csoda számba menne. Annak az esélye, hogy sikerül túllépniük a következő körbe a 10 százalékot sem éri el, a végső győzelmük valószínűsége pedig mindössze 0,12 százalék. Ha végül mégis Costa Rica lesz a világbajnok, és ezt valaki most jó helyen fogadja meg, akkor a feltett pénze ezerszeresét nyerheti.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat focivébé labdarúgás világbajnokság Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Debreczeni Anna
2024. április 3. 10:22 Adat, Élet

Lettországban él a legtöbb, Görögországban a legkevesebb gyermek állami gondozásban lakosságarányosan

Magyarországon a 20 463 állami gondozott gyermek 70 százaléka családoknál, 30 százaléka intézményekben élt a 2021-es adatok szerint.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.