Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2022. november 19. 14:06 Adat

A fogadóirodák oddsai alapján ez az ország az idei vb kedvence, de egy európai nemzet még okozhat meglepetést

Két dél-amerikai válogatott a legesélyesebb a végső győzelemre a vasárnap kezdődő labdarúgó-világbajnokságon, de így is 60 százalék feletti a valószínűsége, hogy európai győztest avatnak. Meglepetést Dánia, Uruguay vagy Horvátország válogatottja okozhat, de utóbbinak a négy évvel ezelőtti (döntős) szereplés megismétlése ezúttal is szenzációszámba menne.

Brazília hatodszor

A fogadóirodák oddsai alapján a vb abszolút favoritjai a brazilok: több mint 17 százalék az esélye, hogy a válogatottjuk megszerzi a hatodik világbajnoki címét is. Az esélyességi rangsorban Brazíliát Argentína, majd a négy évvel ezelőtti győztes Franciaország követi, míg egy spanyol, német vagy angol győzelem valószínűsége már a 10 százalékot sem éri el*A számításhoz 26 fogadóiroda oddsait vettük figyelembe, ezekből számoltunk valószínűségeket..

Ennek ellenére elég nagy a sansz, hogy végül európai győztes lesz. Ebben szerepet játszik, hogy Európából jutott ki a legtöbb válogatott az eseményre (szám szerint 13), de ennél sokkal fontosabb, hogy Brazílián és Argentínán kívül csak európai csapatoknak van érdemi esélye megnyerni a világbajnokságot. Az oddsok alapján a legjobb kilátásokkal rendelkező nem európai, vagy dél-amerikai válogatott Szenegálé, ám az afrikai ország győzelmének valószínűsége sem éri el az egy százalékot. A két nagy esélyesen és az európai csapatokon kívül ennél nagyobb sansza csak Uruguaynak van a végső győzelemre, ám nekik is csak 1,8 százalék.

Dánia, Horvátország, Costa Rica

A kétszeres világbajnok dél-amerikai együttes azonban ezzel is az egyik potenciális meglepetéscsapatnak számít. A kisebb csapatok közül Uruguay mellett a horvátoktól és a dánoktól várnak jó szereplést a bukmékerek (illetve a fogadók): a selejtezőkön rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtó Dánia döntőbejutásának esélyét például több mint 7 százalékra teszik. Horvátország – amely négy évvel ezelőtt már teljesítette ezt a bravúrt – ennél azért kisebb eséllyel pályázik a fináléra: náluk már csak 4,4 százalék ugyanez a mutató.

A legesélytelenebb válogatott Costa Ricáé. A közép-amerikai csapat a németekkel és a spanyolokkal került egy csoportba, így már az innen való továbbjutásnak is csoda számba menne. Annak az esélye, hogy sikerül túllépniük a következő körbe a 10 százalékot sem éri el, a végső győzelmük valószínűsége pedig mindössze 0,12 százalék. Ha végül mégis Costa Rica lesz a világbajnok, és ezt valaki most jó helyen fogadja meg, akkor a feltett pénze ezerszeresét nyerheti.

Adat focivébé labdarúgás világbajnokság Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Torontáli Zoltán
2022. december 2. 04:34 Adat, Pénz

Mérésünk szerint novemberben megállt az élelmiszerek árának emelkedése

A 26 ezer forintos bevásárlásunk egy hónap alatt 26 forinttal drágult. Az éves infláció 54-ről 49 százalékra mérséklődött. Fordulat ez vagy csak megtorpanás?

Katona Hajnalka
2022. november 28. 11:36 Adat

Luxusnak számít-e az, ha az állam gondoskodik az elesettjeiről?

Nem csak attól függ, hogy melyik ország mennyit költ szociális támogatásra, hogy mennyire gazdagok.

Jandó Zoltán
2022. november 25. 10:47 Adat

A németek felezték, a szaúdiak négyszerezték az esélyüket a továbbjutásra

A fogadóirodák szerint nagyjából egy a négyhez a valószínűsége, hogy Brazília nyeri a világbajnokságot, a németeket lényegében leírták.

Fontos

Hajdu Miklós
2022. december 2. 12:11 Világ

Fagyhalálra ítélné Putyin az ukrán városlakókat, folyamatos tűz alatt tartják az oroszok a civilek energiaellátását

Fél évbe is beletelhet, mire sikerül helyreállítani az ukrán energetikai infrastruktúrát, ami folyamatos orosz támadás alatt áll.

Bucsky Péter Buzder Gábor
2022. december 2. 09:57 Pénz, Támogatói tartalom

Felével csökkenhet a ház vagy lakás rezsije energetikai felújítással

Kevesen döntenek az energetikai korszerűsítés mellett, pedig akár 60-80 százalékos energiamegtakarítást is el lehet érni vele.

Torontáli Zoltán
2022. december 2. 09:04 Világ

Németország sokkal több unión kívülről érkező bevándorlót szeretne

A munkaerőhiány egyre jobban visszaveti a gazdaságot, és az unión belüli bevándorlók-átköltözők nincsenek elegen a probléma enyhítésére.