Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2022. november 19. 14:06 Adat

A fogadóirodák oddsai alapján ez az ország az idei vb kedvence, de egy európai nemzet még okozhat meglepetést

Két dél-amerikai válogatott a legesélyesebb a végső győzelemre a vasárnap kezdődő labdarúgó-világbajnokságon, de így is 60 százalék feletti a valószínűsége, hogy európai győztest avatnak. Meglepetést Dánia, Uruguay vagy Horvátország válogatottja okozhat, de utóbbinak a négy évvel ezelőtti (döntős) szereplés megismétlése ezúttal is szenzációszámba menne.

Brazília hatodszor

A fogadóirodák oddsai alapján a vb abszolút favoritjai a brazilok: több mint 17 százalék az esélye, hogy a válogatottjuk megszerzi a hatodik világbajnoki címét is. Az esélyességi rangsorban Brazíliát Argentína, majd a négy évvel ezelőtti győztes Franciaország követi, míg egy spanyol, német vagy angol győzelem valószínűsége már a 10 százalékot sem éri el*A számításhoz 26 fogadóiroda oddsait vettük figyelembe, ezekből számoltunk valószínűségeket..

Ennek ellenére elég nagy a sansz, hogy végül európai győztes lesz. Ebben szerepet játszik, hogy Európából jutott ki a legtöbb válogatott az eseményre (szám szerint 13), de ennél sokkal fontosabb, hogy Brazílián és Argentínán kívül csak európai csapatoknak van érdemi esélye megnyerni a világbajnokságot. Az oddsok alapján a legjobb kilátásokkal rendelkező nem európai, vagy dél-amerikai válogatott Szenegálé, ám az afrikai ország győzelmének valószínűsége sem éri el az egy százalékot. A két nagy esélyesen és az európai csapatokon kívül ennél nagyobb sansza csak Uruguaynak van a végső győzelemre, ám nekik is csak 1,8 százalék.

Dánia, Horvátország, Costa Rica

A kétszeres világbajnok dél-amerikai együttes azonban ezzel is az egyik potenciális meglepetéscsapatnak számít. A kisebb csapatok közül Uruguay mellett a horvátoktól és a dánoktól várnak jó szereplést a bukmékerek (illetve a fogadók): a selejtezőkön rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtó Dánia döntőbejutásának esélyét például több mint 7 százalékra teszik. Horvátország – amely négy évvel ezelőtt már teljesítette ezt a bravúrt – ennél azért kisebb eséllyel pályázik a fináléra: náluk már csak 4,4 százalék ugyanez a mutató.

A legesélytelenebb válogatott Costa Ricáé. A közép-amerikai csapat a németekkel és a spanyolokkal került egy csoportba, így már az innen való továbbjutásnak is csoda számba menne. Annak az esélye, hogy sikerül túllépniük a következő körbe a 10 százalékot sem éri el, a végső győzelmük valószínűsége pedig mindössze 0,12 százalék. Ha végül mégis Costa Rica lesz a világbajnok, és ezt valaki most jó helyen fogadja meg, akkor a feltett pénze ezerszeresét nyerheti.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat focivébé labdarúgás világbajnokság Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2023. december 2. 15:41 Adat, Vállalat

Lefeleződött a diósgyőri stadion megtérülési ideje, már csak 262 év

Újabb öt évig a diósgyőri futballcsapatot fenntartó cég üzemeltetheti a 2018-ban átadott, 13 milliárd forintból felújított miskolci stadiont.

Fabók Bálint
2023. november 30. 09:52 Adat

Mely magyar városok a leginkább vallásosok?

Kapuvár a római katolikusok, Nagyecsed a reformátusok, Kiskőrös az evangélikusok vallási központja a lakosság vallásossága alapján.

Torontáli Zoltán
2023. november 29. 17:47 Adat, Élet

Budapesten a nők 77 , Észak-Magyarországon viszont kevesebb mint 63 százaléka dolgozik

A nemek közötti foglalkoztatási különbség Magyarországon átlagosan 9 százalékpontos, ami sokkal inkább az észak-déli, mintsem gazdasági alapú megosztottságra rímel.

Fontos

Stubnya Bence
2023. december 2. 13:08 Vállalat

5 év alatt feleződött a makói Continental állománya, most újra embereket küldenek el

2018 szeptemberében még több mint háromezren, idén szeptemberben már csak a 1660-an dolgoztak a makói üzemben.

Nagy Zsolt
2023. december 2. 04:34 Közélet, Podcast

Minden élőlényben ott ketyeg egy belső óra, de mi a sajátunkat egy évszázada elállítottuk

A G7 Mentés másként című podcastjának vendége Dr. Preubl György pszichiáter, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatója.

Hajdu Miklós
2023. december 1. 18:19 Közélet

Nem volt teljesen váratlan az Országos Meteorológiai Szolgálat megszüntetése

Többször is átalakítást ígért a kormány: most megszünteti a szervezetet és egy állami Zrt.-re bízza az időjárás-jelentéseket.