Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2022. február 25. 09:47 Adat

Javul a járványhelyzet, de a halálozások számának csökkenésére még várni kell

Az ötödik hullám már az egész visegrádi régióban lecsengeni látszik a legfrissebb esetszámok tükrében. Igaz, a járvány még mindig erős, a naponta regisztrált új fertőzöttek száma egyelőre meghaladja a negyedik és az ötödik hullámok közötti átmenet során tapasztalt szintet.

Szlovákia kivételével már a pozitív tesztek országonkénti arányai is a járvány visszahúzódására utalnak a térségben, de még a pozitivitási ráták is viszonylag magasak, a járvány kontroll alatt tartását jelentő öt százalékos küszöbérték többszörösét mutatják.

Most már a kórházi kezelésre szoruló betegek számai is a járvány tetőzését sejtetik, sőt, Csehországban ez a mutató is egyértelműen csökkenőbe fordult az elmúlt napokban.

A vírushoz köthető halálesetek száma sem mutat már olyan meredek emelkedést a régiós országokban, mint az elmúlt hetekben, noha Szlovákiában még csak most kezd meglátszani az aktuális hullám hatása ezen a statisztikán.

A járvány gyengülésével az oltási kedv is csökken, az emlékeztető oltással ellátott lakosság aránya egyre lassabb ütemben nő a visegrádi országokban, Szlovákiában lényegében nem is történt az utóbbi napokban előrelépés e tekintetben.

Az óvintézkedések feladása is folytatódik, Lengyelországban márciustól lényegében a maszkviselési kötelezettség marad csak érvényben. Szlovákiában szombattól az éttermeket, a fitnesz- és wellnessközpontokat és fürdőket mindenki látogathatja, és bár létszámkorlátozások még fennmaradnak, az eseményeken való részvétel szabályai is lazulnak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkLassan átesnek az ötödik hullámon a visegrádi országokAz esetszámok már a mostani hullám végét mutatják, igaz, az ellátásra szoruló betegek és a halálesetek száma még növekszik.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkLassan minden korlátozást eltörölnek Közép-EurópábanA napi új esetszámok tetőztek a visegrádi országokban, a kormányok már látni vélik a járvány végét.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÁtoltottságban egyre jobban lemaradunk az uniós átlagtólRendkívül magasak napi új esetszámok a visegrádi országokban, de szigorítás helyett inkább lazítanak a kormányok.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat covid-19 fertőzöttek száma koronavírus visegrádi országok Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Debreczeni Anna
2024. március 28. 10:38 Adat

Nőtt a magyar nyugdíjak értéke, de így is leszakadt a lengyel és román szinttől

A hazai átlagnyugdíj 43 százalékkal ér többet, mint 2004-ben, de így is messzebb kerültünk az uniós átlagtól, egyebek mellett a román és lengyel nyugdíjak nagyon gyors növekedése miatt.

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Debreczeni Anna
2024. március 27. 15:21 Adat

A románok ötöde, a horvátok és a bolgárok negyede él külföldön

A külföldön élő magyar népesség aránya 7,3 százalék volt 2020-ban, ez a legalacsonyabb a kelet-közép-európai térségben.

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.