Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2021. augusztus 4. 17:01 Adat

Fáj a rekord drága benzin? Volt már sokkal rosszabb is a helyzet

A kutak ártábláin megjelenő üzemanyagárak első ránézésre kétségbeejtők lehetnek, de valójában voltak olyan időszakok, amikor a benzinköltség sokkal inkább megterhelte a magyar autósok pénztárcáját.

Ilyen például a 2008-as gazdasági válságot követő három-négy éves időszak, amikor a keresetek ugyan növekedtek, de egyrészt csak lassacskán, másrészt pedig az alkalmazásban állók létszáma viszonylag alacsony szinten stagnált, azaz sokan voltak munka és így jövedelem nélkül. Sokkal nehezebb volt tehát kigazdálkodni a 2012 elején literenként 450 forint körüli csúcsokra törő üzemanyagárakat, amelyek jórészt a közel-keleti konfliktusok, illetve a finomítók árrés-növelése miatt adódtak.

2014 és 2016 között már viszonylag kedvező helyzetbe kerültek az autósok: jelentősen javultak a munkaerőpiaci körülmények, miközben egyre kevesebb pénzt kellett a kutakon hagyniuk. Az árcsökkenés leginkább Szaúd-Arábia USA-ellenes terveinek volt köszönhető: az OPEC-et vezető ország a kitermelés növelésével igyekezte leszorítani az olajárat azzal a céllal, hogy kiszorítsa a világpiacról az amerikai termelőket, akik a viszonylag magas árszint mellett megtérülő repesztéses technológiát kezdték ekkoriban egyre szélesebb körben használni. 

A szaúdiak terve azonban nem vált be, így az olajkartell a kitermelés csökkentése mellett döntött, aminek következtében 2017-től ismét emelkedni kezdtek az üzemanyagárak. Az ekkor lezajló drágulás viszont általában véve – persze ne feledjük, hogy nem részesült mindenki egyformán a fizetésemelésekből – sokkal jobb gazdasági helyzetben érte a lakosságot, mint az évtized elején bekövetkezett áremelkedés: 2019-ben közel kétszer annyi üzemanyagra volt elég a nettó magyarországi átlagbér, mint 2012-ben.

A drágulás a koronavírus-járvány miatti drasztikus lezárásokkal tört meg, amelyek következtében hatalmas túlkínálat alakult ki az olajpiacon. Az üzemanyagárak 2020 tavaszán a kétezres évek közepét idéző mélységekbe zuhantak a magyar kutakon. Az olajkitermelést ugyanis nem lehetett a kereslet csökkenéséhez hasonló ütemben mérsékelni, így – az egyébként meglehetősen drágán működő – tárolók megteltek, ráadásul a szaúdiak és az oroszok éppen a pandémia kitörésekor kezdtek árháborúba egymással.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkPutyin és a szaúdi koronaherceg pont akkor rántottak egymásra kést, amikor amúgy is bajban vannakA koronavírus-járvány nagyot ütött az olajtermelő országokon, akik erre válaszul gyorsan lebontották a tágabb kartelljüket. 2016-os szinten az olajárak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSzívroham az amerikai kőolajpiaconMínusz 40 dollárért adták az amerikai kőolaj hordóját, vagyis ennyit fizettek a vevőnek. Mikor fognak nekünk fizetni a benzinkúton?

A szélsőségesen alacsony olajárak a tavalyi második félévre – ugyan még viszonylag alacsony szinten, de – stabilizálódtak, 2021-re pedig ismét emelkedő tendencia bontakozott ki. A kőolaj dollárban mért világpiaci ára a múlt évtized elején tapasztalt szintnek egyelőre megközelítőleg a háromnegyedéig futott fel, a magyar kutakon látott árakban inkább a forint jelentős gyengülése nyilvánul meg: 2021-ben eddig átlagosan 298 forintot kellett adni egy amerikai dollárért, míg 2012-ben csak 225 forint volt a dollár-árfolyam átlaga. 

Mindezek következtében a 2012-ben beállított 454 forintos benzinár-rekord meg is dőlt idén nyáron, a mai áremeléssel újabb csúcs született, ugyanis literenként átlagosan 456 forintra nőtt a benzin ára a Holtankoljak.hu értesülése szerint*A gázolaj ára egyelőre még épphogy, de a 2012-es csúcs alatt maradt.. Amint azonban a második ábráról kiderülhetett, időközben az átlagkereset közel megduplázódott, így a 2012-es csúcshoz képest a mostani üzemanyagárak, bár ránézésre sokkolónak tűnnek, valójában már jóval kevésbé fájdalmasak, mint a kilenc évvel ezelőttiek, amelyek hasonlóan magasan alakultak.

Az év második felében Pletser Tamás, az Erste Bank olajipari elemzője szerint hordónként 80 dollár körül alakulhat az olaj egyensúlyi ára – ezt a mostaninál 10-15 százalékkal magasabb árszintet a fogyasztók még elviselik, miközben a termelők költségvetése sem száll el. Hosszabb távon pedig fontos körülmény, hogy az olajpiacot jelenleg a keresleti oldal mozgatja, ami ha a világjárvány lecsengésével tovább erősödik, átmenetileg akár a hordónként 100 dolláros szintig is felhajthatja az olajárat.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkCsak érzéki csalódás, hogy drága a benzinUtoljára 2014 őszén kellett olyan sokat fizetni a benzinkutakon, mint most, de az átlagjövedelemből ma már sokkal több üzemanyagra futja, mint akkoriban.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat benzin benzinár dízel üzemanyag üzemanyagár Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Debreczeni Anna
2024. március 28. 10:38 Adat

Nőtt a magyar nyugdíjak értéke, de így is leszakadt a lengyel és román szinttől

A hazai átlagnyugdíj 43 százalékkal ér többet, mint 2004-ben, de így is messzebb kerültünk az uniós átlagtól, egyebek mellett a román és lengyel nyugdíjak nagyon gyors növekedése miatt.

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Debreczeni Anna
2024. március 27. 15:21 Adat

A románok ötöde, a horvátok és a bolgárok negyede él külföldön

A külföldön élő magyar népesség aránya 7,3 százalék volt 2020-ban, ez a legalacsonyabb a kelet-közép-európai térségben.

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.