Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. június 25. 12:34 Adat

Egyértelműen Magyarország a labdarúgó-Eb meglepetéscsapata

A fogadóirodák oddsai alapján a magyar válogatott okozta a legnagyobb pozitív meglepetést az Európa-bajnokság csoportmérkőzésein. Az Oddsportal adatai szerint bár összességében nem a magyar, hanem a lengyel csapat meccseinek kimenetelét pontosan megtippelők nyerhették a legtöbbet, ám Lengyelország esetében a legjobban pont a szlovákok elleni mérkőzés fizetett, ahol kikaptak. Magyarország ezzel szemben két meglepetésnek számító döntetlennel került fel az Eb eddig legtöbbet fizető meccseinek listájára.

Ezt a rangsort egyébként a finn-dán meccs vezeti. A mérkőzésen egyértelműen Dánia volt az esélyesebb, mégis a finnek nyertek. Más kérdés, hogy az összecsapás ennek ellenére egész biztosan nem emiatt, hanem Christian Eriksen drámájáról marad emlékezetes. A második legnagyobb meglepetést már Magyarország szolgáltatta, méghozzá a tegnapelőtti müncheni döntetlennel, de ötödik helyre került ezen a listán a franciák elleni 1-1 is*Az oddsportal adatai természetesen eltérhetnek más fogadóirodák oddsaitól, és akadnak is olyan meccsek, ahol voltak különbségek, de jellemzően nem jelentősek, ráadásul a számok, mivel egy irodától származnak, összehasonlíthatóak..

Aki a magyar válogatott mind a három meccsének kimenetelét előre megtippelte, az a feltett összeg 81-szeresét nyerhette. Ugyanez a lengyeleknél több mint százszoros pénzt jelentett, minden más csapatnál azonban jóval kevesebbet. Közülük ráadásul egyértelműen pozitív meglepetést talán csak a finnek és a svédek okoztak, a spanyolok két gyengébb eredmény miatt kerülhettek fel a listára.

A magyar válogatott egyébként a csoportmeccsek meglepetésével időközben még a végső győzelemre is növelni tudta az esélyét. Bár ez az Eb rajtja előtt is csak minimális volt, de a Compare.bet adatai szerint a francia meccs után (annak ellenére, hogy a továbbjutáshoz is egy biztos németországi győzelem kellett volna) kismértékben még nőtt is a magyar válogatott Eb-győzelmének valószínűsége.

A csoportmeccsek alapján a Compare.bet szerint egyébként az olaszok, a németek és a hollandok sansza nőtt látványosan a végső sikerre, az angoloké, a belgáké és a portugáloké viszont csökkent.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAdatdopping a foci Eb-nA hatalmas adatbázisok feldolgozásával készülő big data elemzések elég pontos választ adnak arra, hogy mi különbözteti meg a sikeres csapatokat a többitől.

Adat eb Foci Eb futball Magyarország válogatott Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2022. augusztus 17. 15:59 Adat, Világ

Európát nem mentik meg az oroszoktól, de rengeteget keresnek a gázon a norvégok

Bár sokkal több földgázt nem tudnak Európának adni, a norvég állam az idén így is 38 ezer milliárd forintnak megfelelő bevételt vár az olaj és gázszektortól.

Debreczeni Anna
2022. augusztus 16. 16:18 Adat, Támogatói tartalom

Őrült verseny folyik az elsősökért a hipermarketek között

Akár tízezer forint alatt is megúszhatjuk az iskolakezdő csomag nagy részét összehasonlításunk szerint, az ilyenkor keresett sztenderd termékek pár tíz- esetleg százforintos különbséggel kaphatók, és nagyjából minden második iskolai papír-írószer már most akciós.

Hajdu Miklós
2022. augusztus 15. 17:15 Adat

Egész másként értékelik a gazdasági helyzetet a cégek és a háztartások

A lakosságot és a vállalatokat jellemző konjunktúramutatók alakulása a 2006-os megszorítások időszakára emlékeztet.

Fontos

Hajdu Miklós
2022. augusztus 19. 11:23 Világ

Európa egyik legforróbb városa ókori technikával hűti az utcáit

Az ókori perzsák ötletes megoldása akár tíz fokkal is csökkenteni tudja a felszíni hőmérsékletet.

Pálos Máté
2022. augusztus 19. 08:54 Világ

Furcsán alakult az Ukrajnát elhagyó első gabonaszállító hajó története

A Razoni tavaly három olyan utat tett meg, amelyiken kikapcsolta a jeladóját, a műholdképek szerint ilyenkor Szíriában dokkolt. 

Jandó Zoltán
2022. augusztus 19. 06:32 Világ

Másfél éve nem jött annyi gáz Magyarországra, mint augusztus első három hetében

Ráadásul hetek óta szinte a teljes mennyiség az országban marad, igaz, az elmúlt néhány napban voltak szállítások az egyik szomszédunk felé.