Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. június 25. 12:34 Adat

Egyértelműen Magyarország a labdarúgó-Eb meglepetéscsapata

A fogadóirodák oddsai alapján a magyar válogatott okozta a legnagyobb pozitív meglepetést az Európa-bajnokság csoportmérkőzésein. Az Oddsportal adatai szerint bár összességében nem a magyar, hanem a lengyel csapat meccseinek kimenetelét pontosan megtippelők nyerhették a legtöbbet, ám Lengyelország esetében a legjobban pont a szlovákok elleni mérkőzés fizetett, ahol kikaptak. Magyarország ezzel szemben két meglepetésnek számító döntetlennel került fel az Eb eddig legtöbbet fizető meccseinek listájára.

Ezt a rangsort egyébként a finn-dán meccs vezeti. A mérkőzésen egyértelműen Dánia volt az esélyesebb, mégis a finnek nyertek. Más kérdés, hogy az összecsapás ennek ellenére egész biztosan nem emiatt, hanem Christian Eriksen drámájáról marad emlékezetes. A második legnagyobb meglepetést már Magyarország szolgáltatta, méghozzá a tegnapelőtti müncheni döntetlennel, de ötödik helyre került ezen a listán a franciák elleni 1-1 is*Az oddsportal adatai természetesen eltérhetnek más fogadóirodák oddsaitól, és akadnak is olyan meccsek, ahol voltak különbségek, de jellemzően nem jelentősek, ráadásul a számok, mivel egy irodától származnak, összehasonlíthatóak..

Aki a magyar válogatott mind a három meccsének kimenetelét előre megtippelte, az a feltett összeg 81-szeresét nyerhette. Ugyanez a lengyeleknél több mint százszoros pénzt jelentett, minden más csapatnál azonban jóval kevesebbet. Közülük ráadásul egyértelműen pozitív meglepetést talán csak a finnek és a svédek okoztak, a spanyolok két gyengébb eredmény miatt kerülhettek fel a listára.

A magyar válogatott egyébként a csoportmeccsek meglepetésével időközben még a végső győzelemre is növelni tudta az esélyét. Bár ez az Eb rajtja előtt is csak minimális volt, de a Compare.bet adatai szerint a francia meccs után (annak ellenére, hogy a továbbjutáshoz is egy biztos németországi győzelem kellett volna) kismértékben még nőtt is a magyar válogatott Eb-győzelmének valószínűsége.

A csoportmeccsek alapján a Compare.bet szerint egyébként az olaszok, a németek és a hollandok sansza nőtt látványosan a végső sikerre, az angoloké, a belgáké és a portugáloké viszont csökkent.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAdatdopping a foci Eb-nA hatalmas adatbázisok feldolgozásával készülő big data elemzések elég pontos választ adnak arra, hogy mi különbözteti meg a sikeres csapatokat a többitől.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat eb Foci Eb futball Magyarország válogatott Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Hajdu Miklós
2024. március 16. 04:37 Adat, Élet

Kihajítaná az összes gázkazánt az EU a következő 15 évben

Elfogadta az Európai Parlament a gázfűtés kivezetésére irányuló szabályokat, a lépés erősen hat majd a magyar háztartásokra.

Hajdu Miklós
2024. március 12. 18:09 Adat

Sokat költött gazdasági terjeszkedésre a kormány, aztán jött az energiaválság

Mindig is többet költött a Fidesz-kormány gazdasági ügyekre az uniós átlagnál, majd ezt tovább növelte az energiaárak elszállása. Az államadósság terhe már szintén kiemelkedővé vált.

Pálos Máté
2024. március 12. 13:06 Adat, Világ

Nyolc és félszeresére nőtt a magyar fegyverimport, de vannak ennél durvább felfutások is Európában

Ukrajna első helye nem meglepő, de rajta kívül is megelőzte még pár ország hazánkat az utóbbi öt évben a fegyverbeszerzések növelésében.

Fontos

Lukács András
2024. március 17. 04:33 Élet

Gyermekeink egészségét veszélyezteti a műfű és a gumiburkolat

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a sportpályákon, játszótereken is használt műfüves, illetve gumiburkolatú felületeknek komoly környezeti és egészségi kockázatai vannak.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Stubnya Bence
2024. március 14. 13:33 Közélet

Lakhatási támogatással és munkásszállókkal próbálja enyhíteni a munkaerőhiányt a kormány

Két intézkedést is bejelentettek az elmúlt időszakban, a cél a belső munkaerőtartalékok hatékonyabb kiaknázása.