Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. június 25. 12:34 Adat

Egyértelműen Magyarország a labdarúgó-Eb meglepetéscsapata

A fogadóirodák oddsai alapján a magyar válogatott okozta a legnagyobb pozitív meglepetést az Európa-bajnokság csoportmérkőzésein. Az Oddsportal adatai szerint bár összességében nem a magyar, hanem a lengyel csapat meccseinek kimenetelét pontosan megtippelők nyerhették a legtöbbet, ám Lengyelország esetében a legjobban pont a szlovákok elleni mérkőzés fizetett, ahol kikaptak. Magyarország ezzel szemben két meglepetésnek számító döntetlennel került fel az Eb eddig legtöbbet fizető meccseinek listájára.

Ezt a rangsort egyébként a finn-dán meccs vezeti. A mérkőzésen egyértelműen Dánia volt az esélyesebb, mégis a finnek nyertek. Más kérdés, hogy az összecsapás ennek ellenére egész biztosan nem emiatt, hanem Christian Eriksen drámájáról marad emlékezetes. A második legnagyobb meglepetést már Magyarország szolgáltatta, méghozzá a tegnapelőtti müncheni döntetlennel, de ötödik helyre került ezen a listán a franciák elleni 1-1 is*Az oddsportal adatai természetesen eltérhetnek más fogadóirodák oddsaitól, és akadnak is olyan meccsek, ahol voltak különbségek, de jellemzően nem jelentősek, ráadásul a számok, mivel egy irodától származnak, összehasonlíthatóak..

Aki a magyar válogatott mind a három meccsének kimenetelét előre megtippelte, az a feltett összeg 81-szeresét nyerhette. Ugyanez a lengyeleknél több mint százszoros pénzt jelentett, minden más csapatnál azonban jóval kevesebbet. Közülük ráadásul egyértelműen pozitív meglepetést talán csak a finnek és a svédek okoztak, a spanyolok két gyengébb eredmény miatt kerülhettek fel a listára.

A magyar válogatott egyébként a csoportmeccsek meglepetésével időközben még a végső győzelemre is növelni tudta az esélyét. Bár ez az Eb rajtja előtt is csak minimális volt, de a Compare.bet adatai szerint a francia meccs után (annak ellenére, hogy a továbbjutáshoz is egy biztos németországi győzelem kellett volna) kismértékben még nőtt is a magyar válogatott Eb-győzelmének valószínűsége.

A csoportmeccsek alapján a Compare.bet szerint egyébként az olaszok, a németek és a hollandok sansza nőtt látványosan a végső sikerre, az angoloké, a belgáké és a portugáloké viszont csökkent.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAdatdopping a foci Eb-nA hatalmas adatbázisok feldolgozásával készülő big data elemzések elég pontos választ adnak arra, hogy mi különbözteti meg a sikeres csapatokat a többitől.

Adat eb Foci Eb futball Magyarország válogatott Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Hajdu Miklós
2022. január 22. 16:21 Adat

Tavaly nyáron több magyar dolgozott Ausztriában, mint a járvány előtt

Nem tántorították el a magyarokat az osztrák munkaerőpiactól az ottani lezárások, hiába szűntek meg tömegével egyik hónapról a másikra a munkahelyek.

Jandó Zoltán
2022. január 21. 19:29 Adat, Élet

A slágerlisták élére ugranak az énekesek haláluk napján, és ezen valaki sokat kereshet

Nézettségi rekordot döntenek a ma elhunyt Meat Loaf kilpjei a Youtube-on, és az énekes legismertebb albuma is az iTunes toplista élére ugrott. Ki fizet ilyenkor, kinek, és mennyit?

Hajdu Miklós
2022. január 21. 15:59 Adat

Rekordszinten a fertőzöttek száma több visegrádi országban

A járvány ötödik hulláma minden visegrádi országban érzékelhető, kiváltképp Csehországban és Magyarországon, ahol rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak.

Fontos

Váczi István
2022. január 24. 13:41 Világ

Mire mennek az ukránok az új, nyugati fegyvereikkel az oroszok ellen?

Egyre több nyugati páncéltörő fegyvert kap Ukrajna, de kérdéses, hogy egy esetleges háborúban ezek mennyire lesznek hatékonyan alkalmazhatók.

Hajdu Miklós
2022. január 23. 16:57 Pénz

Nincs két egyforma inflációs időszak, de adódott már a mostanihoz hasonló helyzet a történelemben

A termelési láncok második világháború alatti megakadása, majd a békekötés után a kereslet gyors élénkülése a mostanihoz hasonló inflációhoz vezetett.

Debreczeni Anna
2022. január 23. 07:32 Közélet

Zöld címkét kaphatnak idén a földgáz- és nukleáris projektek az EU-tól

Örök vita maradhat, hogy az atomerőmű, és főleg a földgáz bármilyen felhasználása mennyire zöld, és ezt várhatóan az új európai szabályozás sem fogja csitítani.