Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2020. január 15. 14:49 Adat

Nincs még egy olyan sorozat a világon, mint a Barátok közt

Sorozatfüggőknek kifejezetten érdekes grafikont állított össze a Statista, amelynek készítői azt nézték meg, hogy mennyi idő kell a legnépszerűbb animációs/rajzfilmsorozatok végignézéséhez. A listát valószínűleg némi késéssel A Simpson család műsorra kerülésének 30. évfordulója ihlette, ez ugyanis tavaly december közepén volt. A sorozatból azóta már a 31. évadot játsszák, így ha valaki az összes részt meg szeretné nézni, 10 napot és kevés híján még hét órát kellene a képernyő előtt töltenie.

Ezzel azonban a The Simpsons véletlenül sem világbajnok, mivel a Pokémon ennél is sokkal több időre, bő 19 napra ragasztaná a tévé elé a rajongókat. A Family Guy, a Dragon Ball és a South Park végignézéséhez nagyjából öt-öt nap kell, a SpongyaBob Kockanadrágra viszont szűk négy is elég.

 

Ha világszinten nem is rekorder A Simpson család, az Egyesült Államokban az, ráadásul nem is csak a rajzfilm kategóriában. Az egy dolog, hogy ez a legrégebben futó tv-show az USA-ban, de epizódszámban is vezet: egyetlen olyan sorozat sem volt, amely megélt volna 673 részt.

Más kérdés, hogy mivel a rajzfilmekből egy-egy epizód jellemzően rövidebb, számos olyan sorozat van, amit jóval tovább tartana végignézni. A jelenlegi amerikai második, az itthon is játszott Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 468 részére például hat perc híján két hét kell, de összességében hosszabb a The Simpsonsnál a CSI, a Grace Klinika és a Vészhelyzet is. A régebbi sorozatokról nem is beszélve: a Dallas közel 360 része 14 nap 21 óra alatt érne véget, az ötvenes és a hetvenes évek között játszott Gunsmoke pedig majdnem 20 napig menne egyhuzamban (igaz, ebben valószínűleg a rádiós adások is benne vannak).

 

Ha valaki kíváncsi arra, hogy mennyi időt vesz vagy vett el az életéből egy-egy sorozat, akkor természetesen erre is van kalkulátor. Ebben ráadásul a Szomszédok is szerepel: a magyar teleregényre két és fél óra híján egy hetet fordított, aki minden részét megnézte.

A fenti rangsorban ugyanakkor nem szerepelnek a szappanoperák és az egyéb sorozatok, pedig ezek között szép számmal van olyan, ami jóval régebben van adásban, és sokkal több részt élt meg. Ráadásul ebben a kategóriában kifejezetten elöl van a tízezredik részéhez közeledő Barátok közt. A magyar szappanopera jelenleg a 15. legtöbb epizódot megélt sorozat a világon, úgy, hogy az előtte lévők közül a legújabbat is közel két évtizeddel korábban kezdték el játszani. A Barátok közt októberben lesz 22 éve műsoron, addigra minden bizonnyal át is lépi a 10 ezer részt, ennyi idő alatt ez korábban valószínűleg egyetlen hasonló tv-műsornak sem sikerült. Ha valaki esetleg most kezdené az elejéről a sorozatot, akkor úgy számoljon, hogy durván száz napra lesz szüksége, ha minden részt meg szeretne nézni.

Adat Barátok Közt Simpson család sorozat Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2020. augusztus 7. 12:42 Adat

Ezt a szezont már a Balatonnál sem lesz könnyű visszahozni

A júniusi turisztikai számok még mindig nagyon rosszak. Július-augusztusban az ország egyes régióiban nagyon felpörgött a forgalom, de a kiesést ez már nem hozza vissza.

Stubnya Bence
2020. augusztus 1. 13:29 Adat

Két év alatt megfelezte a gyermekszegénységet a lengyel kormány

Húszról tíz százalékra csökkent a szegény lengyel gyerekek aránya a jelentősen megemelt családi pótléknak köszönhetően.

Kasnyik Márton
2020. július 30. 06:53 Adat

2018 volt az az év, amikor elkezdtek lecsúszni a nyugdíjasok

Most már látszik az adatokban, hogy a nyugdíjakat maguk mögött hagyták az utóbbi években gyorsan emelkedő bérek. Ebből kellemetlen és szinte megoldhatatlan feszültség lehet.

Fontos

Avatar
2020. augusztus 6. 16:03 Pénz

Prés alatt az olajipar: szennyeznek, de még nyereséget sem termelnek

Nem bűnbakot kell csinálni a szektorból, hiszen ők lehetnek alkalmasak arra, hogy megvalósítsák technológiai átmenetet.

Tóth István János
2020. augusztus 6. 06:29 Vállalat

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb csodája: a Mészáros és Mészáros kft., második rész

Vajon mi magyarázza, hogy választások előtt mindig készpénzben úszik a Mészáros és Mészáros, és hogy legnagyobb vevőik - közöttük a magyar állam - előre utalják a tízmilliárdokat?

G7.hu
2020. augusztus 5. 07:55 Élet

Nem kell rosszra gondolni: főszerkesztőváltás a G7-nél

Kasnyik Mártont Váczi István váltja a főszerkesztői pozícióban, de egyébként semmi nem változik.