Hírlevél feliratkozás
Wiedemann Tamás
2018. július 2. 10:39 Élet, Pénz

Ezért ilyen olcsó a hot dog az IKEA éttermeiben

Németországban egy euróba, Magyarországon kevesebb mint a felébe, 150 forintba kerül a hot dog az IKEA-ban. Egy ebédért sem kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk a vásárlóknak. Egy grillezett camembert szósszal és hasábburgonyával 790 forintba kerül most az IKEA éttermeiben.

Legyen szó bármelyik országról, a svéd bútorgyártó üzleteiben az étel a legolcsóbb. Annyira olcsó, hogy a cég nem is keres rajta semmit, vagyis beszerzési áron, pontosabban bekerülési költségen kínálja az ételeket.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkVizsgálat indul az Ikea adótrükkjei miattA világ legnagyobb bútorkereskedője közel egymilliárd eurót adó befizetését kerülhette el a nagy holland trükkel.

Az olcsóság okairól a német Stern magazinnak beszélt a svéd cég egyik volt alkalmazottja. Elmondása szerint az IKEA abból indul ki, hogy az ügyfelek szeretnek valamit bekapni a vásárlás előtt. Ha azt tapasztalják, hogy olcsó az étel, akkor tudat alatt összekötik a kedvező árát az áruház egyéb termékeivel is, vagyis a bútorokkal.

 

Emellett van egy olyan magyarázat is, hogy minél kevesebbet költenek a vásárlók az étteremben, annál több pénzük marad vásárolni az áruházban.

Az üzletfilozófia működik a cég pénzügyi adatai alapján. A magyarországi üzleteket összefogó IKEA Lakberendezési Kft. tavaly 61,2 milliárd forinttal rekordbevételt ért el. A cég jövedelmezőségével sincsenek gondok, az adózott eredmény meghaladta a 3,5 milliárd forintot.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBérbe adná bútorait az IKEA, hogy még környezetbarátabb legyenA különböző piacokon különböző megoldásokat tesztelnek, hogy körkörössé tegyék a gazdaságot.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Pénz Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.